Social

#Lasata Secului la branza #Lasata Secului la carne #Paste 2019 #Postul Pastelui 2019 #post

Cand incepe Postul Pastelui 2019, cel mai aspru din an!

Postul Pastelui incepe luni, 4 martie, si se incheie dimineata zilei de duminica 28 aprilie. Dezlegare la peste va fi luni, 25 martie, de Bunavestire, si Duminica 21 aprile, de Florii.

3 martie, Lasata Secului la carne

Incepand cu Duminica infriosatoarei Judecaţi, ne pregateste pentuu perioada Postului Pastelui fiind ultima zi in care se poate consuma carne. in aceasta saptamana se pot manca doar produse animale, oua si produse lactate, miercuri si vineri fiind dezlegare la peste, oua, lapte si produse din lapte.

10 martie, Lasata Secului pentru Postul Pastelui 2019

Duminica Izgonirii din iad este ultima zi inainte de Postul Pastelui in care se pot manca oua, lapte si produse din lapte.

De la Lunea cea curata, la Sambata lui Lazar

Prima zi a postului este “Lunea cea curata”, cand in vechime macelarii isi puneau cuţitele in cui si inchideau macelariile si nu mai deschideau tarabele pana in ultima zi a postului, Sambata lui Lazar, pentru ca gospodinele sa poata face aprovizionarea pentru ospatul de a doua zi.

Sursa foto: pixabay.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea