Social

#mariana campeanu #majora #salariu #sector #bugetar

Campeanu propune majorarea salariilor bugetarilor cu 20% din ianuarie

Salariile din sectorul bugetar ar putea creste cu 20% de la 1 ianuarie, iar sporurile ar urma sa reprezinte maximum 40% din castigurile salariale, a anuntat vineri ministrul muncii, Mariana Campeanu .

"Eu am propus ca salariile sa creasca cu 20% din luna ianuarie. Noua lege va reglementa si ponderea sporurilor in castigurile salariale, astfel incat acestea sa reprezinte doar 30-40% din veniturile angajatilor, asa cum se intampla in Uniunea Europeana (UE)", a declarat Campeanu, la finalul discutiilor cu sindicatele despre legea salarizarii personalului din sectorul bugetar, informeaza NewsIn. Ea a adaugat ca noua lege va ajuta si la inlaturarea diferentelor majore intre salarii. "legea salarizarii bugetarilor va inlatura inechitatile majore din sistemul de salarizare , prin introducerea raportului de 1:15 intre cel mai mic si cel mai mare salariu ", a spus Campeanu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea