Social

#romani #elvetia #campanie

Campanie impotriva romanilor in Elvetia

Populistii elvetieni cer electoratului sa nu lase "corbii" romani si bulgari sa raneasca Elvetia. Dreapta populista a lansat o campanie impotriva extinderii acordurilor UE de libera circulatie a muncitorilor pentru Bulgaria si Romania.

Elvetia, care nu este membru UE, dar are numeroase acorduri de cooperare cu uniunea, va organiza pe 8 februarie un referendum asupra prelungirii acordurilor de libera circulatie care dau dreptul europenilor sa lucreze in Elvetia. Votul la referendumului va exprima si parerea asupra extinderii acestor acorduri la bulgari si romani.

Sloganul Uniunii Democratice de Centru, partid condus de Toni Bruner, este "Sa deschidem portile pentru abuzuri? Nu!". In opinia partidului, Bulgaria si Romania sunt "doua tari din lumea a treia in cadrul UE, marcate de coruptie si infractionalitate ", cu emigratie "enorma".

Marile organizatii economice din Elvetia sustin extinderea liberei circulatii a muncitorilor. Unii chiar avertizeaza de consecinte dezastruoase in cazul unui raspuns negativ la referendum: "Prelungirea acordurilor este vitala pentru economia Elvetiei, mai ales in conditii de criza. Un "nu!" la referendumul din 8 februarie ar insemna o lovitura pentru economia elvetiana".

Campania nu este sustinuta de toti membrii formatiunii politicie. Presa elevetiana relateaza ca 25 de consilieri nationali nu sunt de acord cu afisul si ca sustin votul cu "da" la referendumul din luna februarie, informeaza Adevarul.

Sloganul si afisele sunt criticate dur si de Hans Grunder, presedintele Partidului Burghez-Democratic. "Afisul UDC da de inteles ca, in cazul unui "da" la referendumul din 8 februarie, Elvetia va fi luata cu asalt de europeni. In realitate, lucrurile stau exact pe dos, pentru ca noi avem nevoie de Europa. Mi-e rusine de imaginea pe care o da aceasta campanie Elvetiei in strainatate", a mentionat Grunder.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea