Social

#coplata sistem sanitar #coplata servicii medicale #camera federativa a medicilor #coplata medic de familie

Camera Federativa a Medicilor, despre introducerea coplatii: Va creste presiunea pe spitale

Reprezentatii Camerei Federative a Medicilor sustin ca introducerea coplatii va duce la cresterea presiunii bolnavilor pe spitale, acestia preferand unitatile sanitare unde li se asigura tratamentul si analizele. Acest lucru va duce la scaderea consultatiilor la medicul de familie si la specialistul din ambulatoriu.

"Oamenii nu vor mai merge la medicul de familie ca sa plateasca patru-cinci lei, dupa care sa isi cumpere medicamentele. Se vor duce la spital vor sta internati o saptamana, zece zile, vor primi tratament, apoi vor merge acasa, nu vor mai lua medicamente, vor reveni dupa alte saptamani si se vor interna din nou ca sa primeasca medicamente si sa nu dea coplata la medicul de familie", a declarat, joi, dr. Dan Peretianu, presedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM).

Proiectul de hotarare de guvern care prevede introducerea sistemului de coplata a fost lansat in dezbatere publica la inceputul lunii august. Introducerea coplatii reprezinta unul dintre amgajamentele pe care Guvernul le-a inclus inca din 2011 in acordul de imprumut convenit cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea