Social

#vot #camera deputatilor #tva #alimente de baza

Camera Deputatilor a decis: TVA de 5% pentru alimentele de baza!

Camera Deputatilor a votat in sedinta de marti doua proiecte de lege ce vizeaza scaderea TVA-ului pentru alimentele de baza la 5% si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei, anunta antena3.ro.

Intrebat ce parere are despre adoptarea legilor, deputatul PDL Gelu Visan a declarat, miercuri, ca este vorba doar despre “o eroare de tehnica legislativa”.

"Se mai intampla in Parlament ", a declarat Gelu Visan. "Aceasta situatie o s-o reglam tot printr-un vot in Parlament", a mai spus deputatul PDL.

 

Gheorghe Ialomitianu : “A fost o eroare”

 

Desi s-a numarat printre cei aflati in Parlament in timpul procesului de vot, , ministrul de Finante, sustine de asemenea ca s-a facut o greseala: "A fost o eroare, pentru ca s-a stiut ca e raport de respingere . Acum exista doua variante: fie presedintele sa retrimita cele doua proiecte inapoi in Parlament, fie Guvernul sa corecteze printr-un act normativ".

Ioana Muntean , purtatorul de cuvant al Guvernului, a afirmat la finalul sedintei de miercuri a Executivului ca legea votata de deputati nu respecta strategia fiscal-bugetara trimisa Parlamentului de Guvernul Boc. Ea a adaugat ca nu se pune problema ca Executivul sa emita ordonante pentru a corecta efectele acestor legi, deoarece cele doua proiecte sunt in continuare in procedura legislativa, fiind trimise presedintelui catre promulgare .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea