Social

California este afectata de aproximativ 1.000 de incendii

Aproximativ 1.000 de incendii afectau in continuare, ieri, nordul Californiei, unde guvernatorul Arnold Schwarzenegger a avertizat populatia in legatura cu efectele fumului asupra sanatatii, anunta AFP.

"Intreg statul California este acoperit de fum", a declarat Schwarzenegger intr-o conferinta de presa sustinuta in comitatul Butte, la nord-est de San Francisco, unul dintre cele mai grav afectate de incendiile provocate de o serie de furtuni, la sfarsitul saptamanii trecute.

"Oamenii trebuie sa dea dovada de multa prudenta, pentru ca fumul este periculos pentru plamani si pentru sanatate (...) cei care sufera de astm, de probleme respiratorii sau cardiace trebuie sa stie acest lucru", a explicat guvernatorul.

Aproximativ 7.000 de pompieri se lupta cu cele aproximativ 1.000 de incendii, care au distrus pana in prezent peste 607 kilometri patrati. Aproape 40 de structuri au fost arse, iar 900 de persoane au trebuit evacuate, a precizat guvernatorul.

Potrivit unei purtatoare de cuvant a serviciului californian pentru combaterea incendiilor , pompierii inregistreaza progrese in lupta cu flacarile, dar autoritatile sunt ingrijorate de perspectiva unor noi furtuni la sfarsitul saptamanii.

Una dintre zonele cu cel mai mare grad de risc este Big Sur, localitate de pe malul Pacificului, la sud de San Francisco, celebra datorita unei carti scrise de Jack Kerouac. Aflata la baza unui munte, localitatea este inconjurata de o padure deasa de conifere , in care ieri avansau flacarile.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea