Social

#cod rosu canicula #canicula Europa #cod galben canicula #prognoza meteo #vremea #canicula

Cod rosu de canicula in Europa!

Intreaga Ungarie si vestul Poloniei sunt astazi sub cod rosu de canicula. In Romania, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de canicula pentru regiunile vestice si nord-vestice, valabila in cursul zilei de luni. Pe fondul caniculei, Guvernul a decis convocarea unui comandament de urgenta la Palatul Victoria, incepand cu ora 15.


 

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat, se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade, iar indicele de temperatura - umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati.

 

 

Sase judete - Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures si Salaj - vor fi sub cod galben de canicula. Temperaturile vor fi cuprinse intre 35 si 37 de grade Celsius la umbra, iar indicele de temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

ANM precizeaza, totodata, ca maxime termice de 35...36 de grade vor fi si in celelalte regiuni ale tarii, dar pe arii restranse.

Conform specialistilor, in zilele de marti si miercuri (7-8 iulie), valul de caldura se va intensifica si se va extinde in toata tara.

Marti si miercuri, valul de caldura se va extinde in toata tara. Disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor incadra in general intre 31 si 38 de grade, iar cele minime intre 12 grade in estul Transilvaniei si 26 de grade in Dealurile de Vest.

Potrivit meteorologilor, aceste mase de aer cald sunt de origine africana si sunt comparabile cu cele din 2003, atunci cand temperaturile au depasit chiar si 40 de grade Celsius.

Vremea se va racori usor, de joi, atunci cand sunt asteptate si ploi slabe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea