Social

#calatorii #sanatate #metrou #molecule

Calatoriile cu metroul pot afecta grav sanatatea

Fiecare calatorie cu metroul poate avea repercusiuni grave asupra sanatatii noastre, potrivit rezultatelor unui studiu recent realizat de cercetatorii britanici.

Cercetatorii sustin ca particulele mici de praf din aerul subteran contin foarte multe metale precum cupru si titan, care pot patrunde foarte usor in organism, inclusiv in plamani, ficat si creier.

"Nivelul ridicat al activitatii mecanice pe caile ferate subterane, impreuna cu temperatura foarte mare joaca un rol-cheie in generarea prafului bogat in metale", spune Matt Loxham, unul dintre cercetatori.

Specialistii spun, de asemenea, ca acest praf produce molecule reactive, care creeaza un efect toxic, iar riscul afectarii sanatatii creste pe masura ce dimensiunea acestor particule scade, deoarece particulele mari pot fi retinute in mucusul din trahee. Particulele mici, in schimb, pot patrunde in bronhii si in alveole, unde are loc oxigenarea sangelui si eliminarea dioxidului de carbon.

Sursa foto: a1.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea