Social

#pedeapsa #bilet tren #calatori clandestini

Calatorii prinsi fara bilet de tren ar putea presta munca in folosul comunitatii

Persoanele care calatoresc cu trenul fara sa-si cumpere bilet vor fi obligate sa presteze munca in folosul comunitatii. Masura figureaza intr-un proiect initiat de Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, proiect care vizeaza modificarea Ordonantei privind regimul juridic al contraventiilor.

Propunerea stipuleaza clar ca, in cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in timp de 30 de zile de la decizia definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea de a fi executat silit, organul administratiei publice locale va putea sesiza instanta de judecata care se afla pe raza domiciliului acestuia. In aceasta sesizare, se va cere inlocuirea amenzii cu munca in folosul in comunitatii, tinandu-se insa seama si de partea de amenda care a fost achitata.

In acest fel, CFR Calatori incearca sa opreasca fenomenul calatoriei fara bilet si sa-si creasca incasarile.

Statistica arata ca, in 2011, CFR Calatori si operatorii privati de transport pe calea ferata au transportat doar 61 de milioane de pasageri. Comparativ cu 2004, anul in care CFR Calatori era unicul operator feroviar din Romania, scaderea este de 39 de milioane de persoane.

Sursa foto: jurnaldebuzau.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea