Social

#gripa porcina #filtru #formular #aeroport #autoritati

Calatorii cu gripa pot intra in tara fara griji

Autoritatile nu par sa fie interesate de filtrele anti-gripa de la aeroporturi. La intrarea in tara, singura masura de siguranta la care sunt supusi pasagerii este completarea unui formular pe care majoritatea il ignora.

Calatorii care vin din zone de risc ale gripei nu completeaza formularul optional de pe aeroporturi despre starea de sanatate. Dupa un zbor lung , pasagerii care vin din SUA, Mexic sau Canada evita cu totul masura de protectie.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, este nemultumit de sistem si a declarat ca bolnavii care imprastie cu buna stiinta virusul, vor fi pedepsiti penal.

Pe aeroporturile Baneasa si Otopeni, calatorii sunt liberi sa intre in tara fara control, desi oficialii din Ministerul Sanatatii si Ministerul de Interne insista ca acesta este obligatoriu.

Pe aeroportul Baneasca , aparatul care masoara temperatura corpului uman a fost scos din functiune. Reprezentantii aeroportului spun ca frica de avion ridica temperatura multora si aparatul nu ajuta cu nimic. "Am renuntat la aparat si ne-am intors la metoda clasica - turistii completeaza un formular pe proprie raspundere, pe care-l depun la oficiul vamii", afirma Stefan Mladin, directorul Aeroportului Baneasa, citat de Evenimentul Zilei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea