Social

#caini comunitari #adapost #macel

Caini vagabonzi, ucisi in adapost

Procurorii ancheteaza angajatii Serviciului de Gestionare a Animalelor, din cadrul Primariei Brasov, sub acuzatia ca au ucis in mod ilegal un numar mare de caini vagabonzi .

Desi legislatia spune ca singurul motiv pentru care pot fi eutanasiati caini ridicati de pe strazi este o boala incurabila, la Brasov au fost ucisi mai mult de 97% din caini capturati in 2008.

In primele trei luni ale lui 2009, trei sferturi dintre cei 1.714 caini capturati au fost ucisi. Reclamatiile asociatiilor de protectia a animalelor au dus la ancheta procurorilor alaturi de inspectori ai Directiei Sanitar-Veterinare Brasov, informeaza Evenimentul Zilei.

La adapostul de caini din cartierul Stupini, inspectorii au descoperit ca 131 de caini au fost ucisi intr-o singura zi. Uciderea animalelor fara respectarea legii se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala .

Serviciului de Gestionare a Animalelor sustine ca toti cainii eutanasiati sufereau de boli incurabile, lucru considerat neverosimil de reprezentantii asociatiilor de protectie a animalelor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea