Social

# detasare cadre medicale #cadre medicale #scoli #medici

Cadrele medicale din scoli, detasate in spitale. Spitalul Colentina devine spital pentru pacienti Covid

Este o lipsa acuta de personal in spitalele Covid. Ca urmare a acestei crize sanitare  s-a decis ca toti medicii si cadrele medicale din unitatile de invatamant care se afla in scenariul rosu sa fie detasati in spitale, pentru ingreijirea pacientilor Covid.

 

In situatia in care toate scolile din Bucuresti vor trece in scenariul rosu, toti medicii si personalul medical vor fi detasati in spitale. 

"Medicii si cadrele medicale de la scolile inchise vor fi detasati la spitalele care trateaza pacienti Covid", a anuntat prefectul George Cojanu, precizand ca Directia de Sanatate Publica stie despre cate cadre medicale sunt la scolile din Bucuresti.

De asemenea, el a precizat ca spitalul modular ridicat in curtea Spitalului Elias va primi cadre medicale de la Elias si de la Spitalul de Urgenta Floreasca, lipsa personalului medical fiind una din marile probleme ale crizei pe care o traversam.

Spitalul Colentina devine spital pentru pacienti Covid

Ca urmare a cresterii cazurilor de coronavirus si a numarului tot mai mare de pacienti care au nevoie de internare in spital, prefectul George Cojocaru a anuntat ca la Spitalul Colentina vor putea fi internati pacienti Covid. 

”In Bucuresti nu mai sunt locuri la ATI, e o problema grava. Dl Arafat ne-a informat ca a semnat un document. Maine (luni -n.red.), Spitalul Colentina intra in totalitate pentru bolnavii de Covid. E vorba de vreo 300-400 de locuri.

La Terapie Intensiva nu se stie numarul. Se fac eforturi pentru cat mai multe locuri la Terapie Intensiva.

Era un spital modular la Elias si functiona cu sincope, nu erau asigurati cu cadre medicale. S-a dat dispozitia ca spitalele Floreasca si Elias sa asigure cadrele medicale”, a povestit declaratCapitalei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea