Social

#romania recicleaza #buzau #romania

Buzau participa in campania "Romania Recicleaza"! Pe 8 iunie buzoienii recicleaza!

Sambata, 8 iunie 2019, intre orele 09.00 – 15.00, buzoienii vor preda echipamentele electrice si electronice vechi (DEEE) si acumulatorii portabili uzati spre reciclare, in cadrul campaniei "Romania Recicleaza" organizata de Asociatia Environ si Asociatia SNRB in parteneriat cu Primaria Municipiului Buzau

 

Punctul fix de colectare va fi amplasat in spatele bisericii Sf. Sava, iar pentru echipamentele voluminoase (masini de spalat, frigidere) locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasa.

Toti cei care vor preda deseuri electrice sau baterii uzate vor fi premiati pe loc cu tichete cadou, conform regulamentului.

Aflat la a treia editie, programul "Romania Recicleaza" are drept obiective cresterea nivelului de constientizare al populatiei cu privire la importanta colectarii selective si reciclarii si incurajarea formarii unor obiceiuri responsabile fata de mediul inconjurator. Atunci cand nu sunt gestionate corect, DEEE-urile si bateriile uzate sunt extrem de periculoase pentru sanatatea umana si mediul inconjurator din cauza substantelor toxice si a continutului ridicat de metale grele.

Peste 50.000 kg de aparatura electrica veche si baterii uzate au fost predate spre reciclare in prima luna a campaniei "Romania Recicleaza", iar programul va contina pana la finalul lunii iunie. in topul localitatilor din care s-au colectat cele mai mari cantitati de DEEE-uri s-au numarat Caracal, Harsova si Baia Sprie (Maramures).

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un centru pe localitate) sau colectarea periodica cu operatori desemnati.

Regulamentul oficial al campaniei Romania Recicleaza si calendarul actiunilor de colectare sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza

Primariile care doresc sa se alature programului isi pot exprima interesul printr-un email pe adresa office@environ.ro.

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.