Pentru ea

#casual #smart casual #business casual

Business casual sau smart casual: ce trebuie sa stii

Codurile vestimentare barbatesti s-au schimbat foarte mult in ultimii ani. Pe masura ce barbatii au inceput sa lucreze in medii din ce in ce mai neobisnuite, abordarile in ceea ce priveste imbracamintea au devenit tot mai relaxate.

 

Parca pentru a spori si mai mult confuzia in ceea ce priveste tinutele business casual, au aparut si cele smart casual. Din fericire pentru multi barbati, asta inseamna outfituri mult mai comode chiar si la birou. Dar intrebarea care se pune totusi este cum diferentiem stilul business casual de cel smart casual?

Exista o modalitate foarte simpla de a identifica principala diferenta dintre cele doua coduri coduri vestimentare: business casual este un stil potrivit pentru cei care lucreaza intr-un birou, dar care nu agreeaza costumul si cravata. Smart casual este o combinatie intre tinutele profesionale si cele informale, subliniata de obicei de un sacou si de pantofi casual.

Cum arata tinutele business casual

In mod obisnuit, imbracamintea business casual ofera un look profesional, intr-o combinatie ingrijita si eleganta. Daca in urma cu cateva decenii, acest cod vestimentar era unul revolutionar, astazi a devenit un fel de uniforma in mediul de afaceri. Business casual reprezinta o alegere standard in majoritatea companiilor.

Tinuta clasica business casual este formata din camasa, pantalon de costum si sacou. In ultima perioada, vestimentatia s-a indepartat de acest aspect standardizat, punand mai mult accent pe personalitatea fiecaruia. Tot mai multi barbati opteaza pentru un blazer diferit ca material si culoare de pantalonii pe care ii poarta. De asemenea, s-a renuntat la pantalonii lungi, care acopera pantofii, si se opteaza tot mai mult pentru pantalonii cu manseta indoita, care lasa gleznele la vedere. Evident, fara a mai purta sosete.

Cat priveste incaltamintea, se renunta din ce in ce mai mult la pantofii eleganti, optandu-se pentru incaltaminte comoda, ghete din piele intoarsa, cu siret.

Cum arata tinutele smart casual

Vestimentatia smart casual a fost lansata de generatia tanara, de cei care se afla la inceput de drum in cariera profesionala. Tinua este atribuita in general corporatistilor si este compusa de regula dintr-un balzer, o pereche de jeansi inchisi la culoare si incaltaminte sport, lejera.

Se poarta mai putin camasile si mai mult topurile barbatesti si bluzele tricotate, chiar maletele cu gat inalt. Cat priveste sacoul, acesta poate fi unul de costum, cu colturile rotunjite sau o jacheta tip sacou din piele intoarsa. De asemenea, tweed-ul este un material foarte popular pentru acest tip de vestimentatie.

Se poate asocia foarte bine tinutei o pereche de adidasi pentru barbati sau o pereche de ghete din piele intoarsa fara sireturi. O pereche de sosete cu imprimeu indraznet poate completa aspectul smart casual.

Cand se poarta business casual si cand se poarta smart casual

Business casual este inca o tinuta clasica in multe birouri. Cu toate acestea, unele companii relaxeaza codul vestimentar si permit tinute ceva mai informale. O tendinta interesanta in randul barbatilor este de a burta vestimentatia smart casual in afara biroului. Genul acesta de tinuta poate fi ideal de purtat pentru o seara in oras.

Viziteaza magazinul online Fashion Days pentru a-ti crea stilul vestimentar preferat. De la haine, incaltaminte, pana la accesorii moderne, vei putea sa iti alegi acele articole care te definesc.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului