Social

#tensiune rusia sua #bush putin prieteni

Bush ramane prieten cu Putin

George W. Bush a asigurat joi ca el si Vladimir Putin se despart in termeni buni, dar a preconizat ca tensiunea dintre Statele Unite si Rusia va persista.

"As spune ca relatiile noastre raman amicale , chiar daca nu l-am vazut prea mult, pentru ca acum este un nou presedinte. Nu am avut cu adevarat sansa de a-l cunoaste pe Dmitri Medvedev", a spus Bush, citat de AFP.

Bush si Putin s-au separat in plin conflict intre tarile lor, in august, la ceremonia de deschidere a JO de la Beijing, in plin razboi ruso-georgian. Potrivit unor martori oculari, discutia dintre ei a fost destul de dura. Bush a declarat ca in acea zi i-a spus lui Putin ca violenta rusa este "inacceptabila".

Putin nu mai este presedinte de cand i-a cedat locul lui Medvedev, in mai, dar ramane liderul rus cu care Bush a lucrat timp de mai mult de sapte ani. Bush, care se va retrage la 20 ianuarie, cand puterea va fi preluata de Barack Obama, a fost urmarit de-a lungul mandatelor sale de declaratiile facute la prima sa intalnire cu Putin, in 2001, cand a spus ca l-a privit pe acesta in ochi si i-a "inteles sufletul", l-a gasit demn de incredere.

In ultimele luni ale presedintiei Bush, proiectul scutului american antiracheta, extinderea NATO spre portile Rusiei si razboiul din Georgia au incordat relatiile dintre cele doua puteri pana la un nivel aproape de cel din Razboiul Rece . Cele doua tari au "pareri foarte diferite pe tema Georgiei, este evident", a spus Bush joi.

"Va ramane multa tensiune, dar va exista si un teren de intelegere", pentru combaterea proliferarii sau a impiedica Iranul sa obtina arma nucleara , a conchis el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea