Social

#zile libere #ziua bunicilor # liber stat # ziua mamei romania

Bunicii vor avea o zi dedicata prin lege

Dupa Ziua Mamei si Ziua Copilului, si bunicii vor avea in curand propria sarbatoare legala. Senatorii au adoptat ieri o propunere legislativa potrivit careia 1 octombrie sa devina "Ziua Bunicilor".

Propunerea apartine unor senatori PNL care vor sa arate in acest fel "pretuirea si recunostinta societatii pentru staruinta depusa de bunici in educarea generatiei in crestere". In aceasta zi, autoritatile locale ar urma sa organizeze evenimente publice.

Cei care au initiat proiectul arata, in expunerea de motive, ca toate statele membre ONU sarbatoresc, pe 1 octombrie, "Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice", instituita de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, in anul 1990. "Se poate imbatrani frumos, daca si societatea din care facem parte e capabila sa inteleaga nevoile varstei a treia si problemele cu care se confrunta", sustin semnatarii proiectului legislativ.

Initiativa legislativa a fost adoptata de Senat, cu 88 de voturi "pentru", patru voturi "impotriva" si doua abtineri, insa decizia finala apartine Camerei Deputatilor.

Foto: theoldphotos.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea