Social

#gheorghi parvanov #viziune irak afganistan #acuza sua nato

Bulgaria: SUA si NATO ca nu au viziune in Irak si Afganistan

Presedintele bulgar gheorghi parvanov a acuzat vineri Statele Unite si NATO ca nu au viziune pentru perioada de dupa razboi din Irak si Afganistan, unde tara sa a desfasurat trupe.

"Evenimentele din Irak si din Afganistan au dovedit ca victoria in razboi nu este suficienta pentru o victorie completa. Trebuie sa obtinem si pacea", a declarat el intr-o conferinta de presa consacrata securitatii nationale, arata AFP.

"Iar cei care trimit semnalul pentru un atac militar nu se arata suficient de pregatiti pentru a se gandi si la dezvoltarea de dupa razboi din tarile respective", a adaugat el. Bulgaria a desfasurat 470 de soldati in Afganistan, iar la sfarsitul lunii decembrie si-a retras ultimii militari din Irak, 150 la numar. in total, 13 soldati bulgari au fost ucisi in Irak din 2003.

"Este important sa le spunem aliatilor nostri ca este o greseala sa introduca o democratizare in stil occidental, fara a lua in calcul traditiile locale si particularitatile nationale si regionale", a subliniat presedintele bulgar.

El le-a reprosat aliatilor si ca se ascund in spatele unor concepte ca socul civilizatiilor, pentru a justifica "interese economice". Presedintele bulgar are si functia de comandant suprem al fortelor armate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea