Social

#bulgaria reactor #rusia ucraina #criza gaze #deschidere reactor kozlodui #ghiorghi parvanov

Bulgaria se pregateste sa redeschida reactorul 3 de la Kozlodui

Presedintele bulgar, Ghiorghi Parvanov , a declarat, marti, ca Bulgaria trebuie sa inceapa imediat pregatirile pentru repornirea reactorului 3 de la centrala nucleara Kozlodui, din cauza crizei gazelor.

La 1 ianuarie 2006, Bulgaria a inchis doua reactoare de la Kozlodui, in urma unui acord cu Uniunea Europeana , dar in actualele conditii presedintele bulgar considera ca unul dintre acestea poate fi repornit, in conformitate cu prevederile articolului 36 al Acordului de aderare la Uniunea Europeana , relateaza Novinite.com.

Articolul stipuleaza ca reactoarele inchise pot fi repornite temporar in cazul unei situatii de criza. "Intr-o astfel de situatie de criza, si nu cred ca am putea avea o criza mai serioasa decat aceasta, avem dreptul sa pornim cele doua reactoare. Din informatiile pe care le-am primit in ultimele zile, acest lucru poate fi facut in cazul reactorului 3 de la Kozlodui, pentru repornirea reactorului 4 fiind necesare lucrari suplimentare", a declarat Parvanov, precizand ca in ultim caz ar fi vorba de circa o luna de pregatiri .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea