Social

#bulgaria #turisti romani #mae #restrictiil

Bulgaria a relaxat restrictiile pentru turistii romani

Romanii care intra pe teritoriul Bulgariei nu trebuie sa mai prezinte la granita declaratia pe propria raspundere prin care confirmau ca au luat la cunostinta si isi asuma riscurile privind COVID-19 si prin care se obligau sa respecte masurile anti-COVID din Bulgaria, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit Digi24.

Autoritatile bulgare au adoptat noi masuri privind conditiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria. Astfel, potrivit ordinului ministrului sanatatii bulgar, intrat in vigoare la data de 28 iulie 2020, cetatenii romani care sosesc din Romania nu trebuie sa mai prezinte declaratia pe proprie raspundere prin care confirmau ca au luat cunostinta si isi asuma riscurile privind îmbolnavirea cu COVID-19 si se obligau sa respecte masurile anti-COVID aplicabile pe teritoriul Bulgariei.

MAE subliniaza ca, in prezent, nu exista conditii speciale sau alte masuri obligatorii privind regimul de intrare si tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetatenii care sosesc din Romania.

MAE reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea