Social

#bulgaria ajutor ue

Bulgaria a cerut ajutorul UE pentru rezolvarea crizei gazelor

Premierul bulgar Serghei Stanisev a avut miercuri o convorbire telefonica cu presedintele CE Jose Barroso despre criza gazelor , cerand ca oficialii UE sa medieze rezolvarea situatiei intre Rusia si Ucraina.

Stanisev i-ar fi prezentat lui Barroso "situatia dificila" si fara precedent in care se afla Bulgaria dupa oprirea completa a gazelor din Rusia.

Premierul bulgar a punctat in timpul convorbirii faptul ca, spre deosebire de Grecia si Romania, Bulgaria nu are alte surse alternative, in afara depozitelor de la Ciren, ceea ce inseamna ca pozitia Bulgariei este extrem de delicata, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Sofia, citat de agentia Focus News.

Oficialul bulgar a insistat ca Uniunea Europeana si Comisia Europeana sa aiba o pozitie oficiala in legatura cu problema gazelor si sa ajute Rusia si Ucraina "sa isi ajusteze relatia cat mai curand posibil".

Stanisev a mai aratat ca Bulgaria are rezerve suficiente pentru a asigura o treime din necesarul zilnic de gaz natural, adica cel putin sase milioane de metri cubi. De asemenea, premierul l-a mai informat pe Barroso despre convorbirile purtate marti cu Vladimir Putin, cu seful Gazprom Aleksei Miller si cu vicepremierul ucrainean Hrihori Nemiria.

Seful Comisiei Europene Jose Manuel Barroso l-a informat, la randul sau, pe Stanisev despre reuniunea cu premierul ceh prevazuta joi cu Mirek Topolanek, a carui tara detine presedintia Uniunii Europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea