Social

#termen de valabilitate #furt #amprente #microcip #buletine #carte de identitate biometrica

Buletine noi pentru romani de la 1 iulie

De la 1 iulie, romanii vor avea buletine noi, cu microcip si amprente. In paralel, autoritatile vor emite si varianta veche de buletine, pentru persoanele care nu vor sa opteze pentru cartea de identitate biometrica.

De asemenea, si cartile de identitate clasice vor suferi unele modificari. Acestea vor fi mai mici, precum permisele de conducere, si vor avea inscriptionate datele personale ale titularului atat pe fata, cat si pe verso.

In schimb, cartea de identitate electronica va contine un cip cu imaginea faciala si amprentele digitale ale titularului, pentru o mai buna protectie impotriva furtului de identitate.

Valabilitatea celor doua modele de buletine va fi aceeasi: 4 ani pentru tinerii cu varsta intre 14 si 18 ani, 7 ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, 10 ani, pentru cei cu varsta de peste 25 de ani si permanent pentru persoanele care au implinit deja 55 de ani.

Sursa foto: www.click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea