Social

Bugetul aferent invatamantului a primit inca 176 miliarde de lei

Bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului a fost suplimentat cu suma de 176 miliarde de lei pentru subventionarea caldurii pe timpul iernii a caminelor studentesti, precum si pentru lucrari de renovare si investitii in noi camine.

Din total, pentru caldura necesara caminelor s-au alocat 126 miliarde lei, in timp ce restul de 50 miliarde lei se vor indrepta catre renovari si investitii.

Totodata, s-a convenit introducerea unui nou articol in Legea Bugetului potrivit

caruia "la o posibila rectificare a Bugetului de Stat pe anul 2004, din eventuale surse suplimentare sau economii la cheltuieli se vor aloca prioritar fonduri pentru finantarea actiunilor de invatamant , stiinta si tineret".

Initiativa suplimentarii bugetului pentru invatamant in vederea situarii acestuia la standarde europene a apartinut presedintelui Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, deputatul PRM Anghel Stanciu si a fost dezbatuta in cadrul unei intalniri care a avut loc joi intre liderii acestei formatiuni politice si minstrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu . Suplimentarea bugetului MECT a fost aprobata joi de plenul reunit al celor doua camere ale Parlamentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea