Social

#restrictii circulatie #restrictii #capitala #bucuresti #magazine inchise #restrictii coronavirus

Bucuresti: Restrictii de circulatie de la ora 16:00, in weekend. Care sunt propunerile ce urmeaza a fi discutate de autoritati

Autoritatile iau in calcul mai multe scenarii privind inasprirea restrictiilor ca urmare a cresterii incidentei cazurilor de coronavirus in Capitala. Printre restrictiile care ar putea fi impuse se numara inchiderea centrelor comerciale incepand cu ora 16:00 in weekend, dar si restrictionarea circulatiei incepand cu ora 18:00.

 

Noile masuri vor fi discutate intr-o sedinta care va avea loc joi, 25 martie, si anuntate ulterior.

Lista restrictiilor propuse de DSP pentru Capitala

- inchiderea scolilor;
- inchiderea afterschool-urilor;
- inchiderea mall-urilor la 18:00 (sau 21:00 - potrivit unor surse Realitatea Plus -N.R.) in cursul saptamanii si la ora 16:00 in weekenduri;
- inchiderea locurilor de joaca;
- interzicerea activitatilor si competitiilor sportive pentru amatori;
- evenimente private ( inmormantari, cununii, botezuri) cu un numar maxim de 16 persoane;
- interzicerea desfasurarii de activitati in cluburi, baruri, discoteci.

Scenariile propuse de specialistii in sanatate publica sunt deocamdata in faza de analiza si este posibil ca decizia finala sa nu tina cont de toate aceste propuneri, dar si sa se adauge alte propuneri suplimentare, noteaza realitatea.net. 

Raed Arafat a specificat pentru digi24.ro ca se impun masuri suplimantare, in special in weekend si a vorbit despre importanta unei prelungiri a carantinei de noapte, specificand ca sunt masuri care au fost luate in alte tari.

"Da. In anumite momente si poate pentru a reduce activitatile neesentiale, da. Vedem tari care au aceste carantine de noapte, care incep de la 18 in Franta, de la 21 in alte tari, iar la noi la 22. Da, este o masura importanta care poate sa reduca contactul si mobilitatea care duc la raspandirea virusului. (...) Noi nu am fost adeptii unor masuri dure, unor masuri radicale, dar nici nu putem sa stam sa vede cum unii incalca regulile sau nu respecta regulile si cum spitalele sunt pline cu pacienti", a declarat Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de weekend.

Sursa foto:playtech.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea