Social

Bucuresti: Lucrarile la Bucur Obor, aproape de finalizare

Edilii au promis ca maine vor deschide statia de metrou Obor , dupa finalizarea lucrarilor. Linia de tramvai din zona a fost instalata deasupra galeriilor de metrou. Circulatia tramvaielor va fi reluata abia la toamna, dupa modernizarea caii de rulare.

Statia de metrou Obor va fi redeschisa maine, dupa finalizarea lucrarilor de refacere a pasajului, au promis edilii. Astfel, bucurestenii fara masini nu vor mai fi obligati sa foloseasca mijloacele de transport in comun ale RATB, singurele care aveau statii la Obor. Statia de metrou a fost inchisa timp de doua luni, perioada in care s-a lucrat la pasajul Obor, in urma mutarii liniilor de tramvai deasupra galeriilor de metrou. Lucrarile in zona Obor insa nu s-au incheiat, urmand sa fie modernizate liniile de tramvai pe soseaua stefan cel Mare si soseaua Mihai Bravu . Tramvaiul va fi repus in circulatie abia la toamna, dupa inlocuirea liniilor vechi.

Mai mult spatiu pentru masini

Edilii au decis sa mute liniile de tramvai de pe carosabil in zona de deasupra galeriilor de metrou care era libera. In acest fel, soseaua stefan cel Mare a fost largita cu o banda de circulatie pentru soferi, ceea ce va ajuta la fluidizarea traficului rutier in zona Obor. Constructorii au modificat si gurile de intrare la metrou, care au acum un aspect modern, cu arcade colorate. Aceeasi forma a fost pastrata si la refugiile pentru calatorii care asteapta tramvaiul si care nu vor mai fi nevoiti sa traverseze in graba strada pentru a ajunge la tramvai.

Pentru a se putea efectua aceste lucrari a fost necesara inchiderea statiei de metrou Obor timp de doua luni pentru a nu-i pune in pericol pe calatorii care ar fi utilizat metroul. Statia de metrou Obor este foarte ingusta, cu peroane mici, asa ca nu s-a putut evita inchiderea ei, mai ales ca este tranzitata zilnic de un numar mare de persoane. Daca ar fi ramas deschisa si s-ar fi produs un incendiu, nu ar fi putut fi evacuata in siguranta. Timp de doua luni, calatorii au fost indrumati catre mijloacele de transport in comun de suprafata, al caror numar a fost suplimentat pentru a se evita aglomeratia.

Desi termenul anuntat pentru deschiderea statiei era foarte aproape, ieri, reprezentantii Metrorex nu erau siguri ca se va deschide statia Obor vineri. "Noi suntem pregatiti pentru redeschiderea statiei, insa nu stim mai mult decat stiti si dumneavoastra, si anume ca primaria a anuntat ca va termina vineri lucrarile", a declarat Mariana Petre, director al Directiei Tehnologia Informatiei si Comunicare din Metrorex.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea