Social

#bucuresti #masina #bicicleta #ziua fara masini

Bucurestenii pot merge cu bicicleta de Ziua fara masini

Romanii pot deveni “verzi” pentru o zi, cu ocazia “Zilei fara masini”. La Bucuresti, Arad si Iasi au loc in aceste zile sarbatoriri ale acestei zile, in care locuitorii respectivelor orase sunt indemnati sa lase acasa masina si sa mearga pe jos, cu bicicleta sau cu transportul in comun pentru a proteja mediul.

Bucurestenii sunt invitati azi sa lase masinile acasa si sa iasa la plimbare cu bicicleta de “Ziua fara masini”. Evenimentul este organizat de asociatiile Green Revolution, Bate Saua Sa Priceapa Iapa si Terra Mileniul III , in cadrul “Saptamanii mobilitatii europene”, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei. Cu ocazia acestei zile, traficul va fi inchis pe perioada paradelor de biciclete, in anumite zone de pe traseul acesteia.

Bucurestenii care vor sa mearga cu bicicleta insa nu au una, isi pot lua una de la centrele e inchiriere, care le ofera gratis. Aceste centre apartin centrelor La Pedale sin Parcul Kiseleff, Asociatiei MaiMultVerde si Asociatiei Green Revolution .

Centrele sunt amplasate in Parcul Kiseleff, la Facultatea de Drept si online, pe e-mail, la karin.budrugeac@greenrevolution.ro. Bicicletele pot fi luate pe tot parcursul zilei, pot fi scoase in oras, insa trebuie returnate pana la ora 20.30.

Potrivit EVZ, dupa-amiaza in Bucuresti va fi organizata si o defilare cu biciclete, care va avea loc pe traseul Arcul de Triumf - soseaua kiseleff - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Piata Natiunilor Unite - Bulevardul Natiunilor Unite - Parc Izvor. Aceasta va avea loc intre orele 18.00 si 20.00.

"Ziua fara masini" si in tara

Tot in luna septembrie au loc “Zile fara masini” si in alte orase din tara. De exemplu pe 20 septembrie, iesenii au fost invitati sa-si lase acasa masina si sa foloseasca alte mijloace pentru a ajunge la serviciu sau la scoala. Din pacate insa, multi dintre locuitorii din centrul Iasului nu stiau ca ziua respectiva este “Ziua fara masini”, potrivit Adevarul.

La Arad, singura zi din an in care masina trebuie sa ramana acasa va acea loc tot astazi. Centrul orasului va fi inchis traficului auto intre orele 9.00 si 12.00 iar in aceasta zona vor fi dusi copii carora le vor fi aratate modalitatile de masurare a noxelor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea