Social

#AMN #prognoza meteo #vreme rea #vremea #meteo

Bruma la mijlocul lui martie! Revin ninsorile!

Meteorologii anunta ca de astazi, vremea se va raci considerabil si va ninge. Deja in cea mai mare parte a tarii a cazut bruma!

Potrivit ANM, in intervalul 15 martie, ora 06:00 – 18 martie, ora 06:00, valorile termice vor fi in scadere, iar vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data. Sucevenii au fost deja surprinsi se zapada azi-dimineata!

Pe parcursul noptilor se vor inregistra temperaturi predominant negative si se va produce bruma in cea mai mare parte a teritoriului, dar indeosebi in nordul, centrul si estul tarii si in zonele deluroase din sud.

Marti, 15 martie, in Bucuresti, temperatura minima se va situa in jurul valorii de 0 grade. Pe parcursul zilei, trecator, este posibil sa cada cativa stropi de ploaie. Maxima va fi de 6...8 grade.

La munte, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit la mijlocul lunii martie. La amiaza va fi -1 grad la Paltinis, 1 grad la Preadeal, -2 grade la Semenic si la Sinaia, -1 grad la Arieseni si -6 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ninge, in general slab cantitativ. Vantul va sufla slab si moderat.

In regiunile intracarpatice, precipitatiile vor fi slabe, mixte in Maramures, nordul Crisanei si al Transilvaniei si ploi in restul regiunilor, cu ninsori la munte si cu maxime mai mici: sub 10 grade pana la 4-5 grade in depresiunile din estul Transilvaniei.

In sud, foarte putin soare si precipitatii slabe mixte local in zona subcarpatica si izolat ploi slabe in restul zonei. Maxime sub mediile multianuale, de la 6 grade la Buzau, Ploiesti si Pitesti pana la cel mult 10 grade la Giurgiu si Drobeta Turnu Severin.

In Dobrogea, vreme inchisa cu ploi slabe razlete si rece, cu doar 6 grade maximele la Tulcea si Constanta. In Moldova, ploaie, lapovita si ninsoare in partea de nord si ploi razlete in restul regiunii, fara insa sa se acumuleze cantitati insemnate de apa. Rece si aici, de fapt cea mai rece dintre regiunile tarii: 4 grade maxima la Suceava, 5 la Iasi si  Bacau, 6 la Galati.

Miercuri dimineata valorile termice vor fi negative in cea mai mare parte a tarii si local va fi bruma, iar la amiaza temperatura va fi intre 4 grade la Suceava si 13 grade in Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei in sud, est si sud-vest, unde trecator si pe spatii restranse vor cadea precipitatii slabe, ninsori la munte si predominant ploi in rest. Vantul va avea unele intensificari in sudul si sud-vestul tarii, precum si pe crestele montane.

In Capitala, -2...0 grade dimineata si bruma in zona preoraseneasca si 7-8 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu unele innorari la inceputul zilei.

Joi vremea va fi predominant frumoasa, iar valorile termice vor marca o crestere in sudul si estul tarii ajungind astfel in apropierea celor normale pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 grade la Miercurea Ciuc si 14 grade la Drobeta. Totusi, dimineata, fiindca mai sunt valori termice negative, local se va mai semnala bruma. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile nord-estice.

In Bucuresti, vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi, astfel ca maxima zilei va fi de 12-13 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea