Social

#obama #bronzat #berlusconi #ziare #italia

"Bronzatul" Obama, pe prima pagina a presei italiene

Articole despre epitetul " bronzat " adresat lui Barack Obama de catre premierul italian Silvio Berlusconi se afla pe prima pagina in majoritatea cotidienelor nationale aparute vineri in Italia.

In conferinta sa de presa de joi, de la Moscova, Berlusconi l-a caracterizat pe Obama drept "tanar, frumos si bronzat", provocand o serie de reactii . Comentariul a fost preluat ca fiind scandalos si surprinzator de aproape toata presa internationala si de diverse site-uri americane, in cele mai multe cazuri pentru a stigmatiza ambiguitatea cu conotatie rasiala a cuvantului "bronzat", pe care presedintele Consiliului de Ministri al Italiei l-a definit ca unul de rasfat, afirma La Repubblica. "Niste imbecili", titreaza ziarul redand si cuvintele folosite de Berlusconi la adresa criticilor sai, dupa ce a aflat cate reactii a starnit epitetul folosit de el referitor la Obama. Adjectivul "bronzat" o fi fost o "gafa", pentru ca, dupa cum sustin unii, este o ofensa la adresa Americii negre, sau un compliment periculos, sau, poate, o "replica simpatica". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea