Social

#2 milioane euro #donatii madeleine mccann

Britanicii au donat aproape 2 milioane de euro pentru a o gasi pe Madeleine McCann

Fondurile stranse pentru o campanie de gasire a lui Madeleine McCann, fetita britanica disparuta in Portugalia in primavara lui 2007 au ajuns la impresionanta suma de 2 milioane de euro.

Cu toate eforturile depuse de autoritatile britanice si portugheze, fetita inca nu a fost gasita. Campania de strangere de fonduri pentru Madeleine a inceput chiar din momentul in care s-a aflat despre disparitia sa, britanicii donand bani intr-un ritm uluitor (280 de lire sterline pe ora) pentru gasirea fetitei, potrivit Daily Mail.

Banii au fost stransi de Companies House, iar sumele stranse si cheltuite au fost facute public recent. O mare parte din bani au fost folositi pentru detectivi particulari, anunturi si reclame pentru gasirea fetitei si campania de PR.

Doar in prima luna de la disparitie, au fost cheltuiti aproximativ 270.000 de euro pentru detectivi privati. Seful agentiei angajate se lauda atunci ca o va gasi pe fetita in paroximativ trei luni, insa nu a reusit.

Au fost cheltuiti aproximativ 134.000 de euro pentru managementul campaniei, inclusiv pentru salariul purtatorului de cuvant temporar al familiei, dar si pentru o agentie de relatii publice . Alti 120.000 de euro au fost cheltuiti pe taxe, iar aproximativ 86.000 pentru postere si reclame la televizor si anunturi in ziare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea