Social

#brasov #lege #mediu

Brasovenii vor fi mai verzi

Judetul Brasov a primit recent o noua transa de bani din surse guvernamentale, acordata in baza Ordonantei de Guvern nr. 7/2006 care vizeaza Programul de dezvoltare a infrastructurii in spatiul rural. Suma alocata se ridica la 7,55 milioane de lei si va fi impartita intre 14 localitati dn judet.

Astfel, vor primi finantare comunele Bunesti, Soars si Voila pentru extinderea si modernizarea retelelor de apa. In cazul localitatii Voila, dar si la Beclean, Bod, Fagaras , Apata, Bran, Parau si Sinca vor fi finantate si proiecte de canalizare si epurare a apelor uzate.

O alta categorie de proiecte care au primit fonduri guvernamentale se refera la construirea de poduri si podete. Astfel, au fost alocati bani pentru obiectivele de acest tip de peste paraurile Vistea, Sebes (comuna Mandra) si Moeciu.

In plus, se vor reabilita podetele si tubularele de pe DJ 131C, ce leaga satele Crihalma si Halmeag, pe raza comunei Sercaia. Cele mai mari sume, respectiv cate 1,1 milioane de lei, vor reveni localitatilor Beclean, Bod, Sinca si Bran.

Potrivit unei situatii statistice prezentate de vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Attila Kovacs, aceasta ultima transa de bani vine dupa ce in ultimii doi ani judetul a primit in alte sapte etape peste 15,5 milioane de lei, pe langa cele 14 localitati care au primit si sume in ultima etapa, pe lista cu beneficiari figurand si Predeal, cu reteaua de alimentare cu apa, si Recea, cu un proiect de reabilitare a unor podete.

"Unii primari nu au fost interesati"

"Este clar ca OG nr. 7/2006 a fost o modalitate importanta prin care edilii din mediul rural au avut posibilitatea sa isi suplimenteze fondurile de la bugetul local si sa deruleze investitii importante. Au fost numerosi primari care au inteles acest lucru, dar din pacate altii nu s-au aratat interesati de aceasta sursa de finantare.

In ceea ce ma priveste, ca deputat, am facut tot ce s-a putut pentru ca judetul sa primeasca cat mai multi bani", a precizat Attila Kovacs. La randul sau, prefectul Adriana Dontu a declarat ca prin aceasta ultima hotarare de Guvern au fost alocate sume importante pentru rezolvarea unor probleme stringente pentru comunitate:

"De la demararea Programului de dezvoltare a infrastructurii in spatiul rural in 2006, Guvernul Romaniei a alocat judetului Brasov peste 250 de miliarde lei vechi pentru proiecte prin care satul brasovean va deveni cu adevarat sat european".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea