Social

#ritual botez # cristalnita # traditii botez #bor #scufundare #botez #biserica ortodoxa romana

BOR nu schimba ritualul botezului! Bebelusii, scufundati total in cristelnita

Biserica Ortodoxa Romana nu schimba ritualul de botez al bebelusilor, desi un coplil a murit anul acesta, in Suceava, in timpul ritualului de botez. Decizia a fost luata joi, 25 februarie, de Sfantul Sinod, organismul colegial de conducere al Bisericii Ortodoxe Romane.

 

Desi unii preoti si ierarhi au fost de acord cu schimbarea ritualului, majoritatea din Sfantul Sinod si-a impus punctul de vedere, care prevede pastrarea vechilor ritualuri.

Sfantul Sinod arata ca Biserica Ortodoxa are obligatia statutara de a ramane in unitate cu Biserica Ortodoxa universala, ceea ce inseamna ca Biserica Ortodoxa Romana nu poate modifica doctrina si ritualul, potrivit ziare.com.

Sfantul Sinod a facut si cateva precizari pentru a diminua ingrijorarile oamenilor cu privire la ritualul de botez: 

1) inainte de savarsirea Sfintei Taine a Botezului, preotul are obligatia de a se intalni cu parintii si nasii copilului, care, dupa consultarea lor cu medicul pediatru, vor prezenta preotului starea de sanatate a copilului si dorinta ca el sa fie botezat;

2) in cadrul Facultatilor de Teologie din Patriarhia Romana se va acorda o atentie sporita practicii liturgice referitoare la savarsirea actului intreitei "afundari" din timpul slujbei Botezului, practica liturgica obligatorie pentru studentii teologi din anii terminali ai sectiilor de Teologie Pastorala;

3) in fiecare protopopiat din cuprinsul Patriarhiei Romane va fi organizata o consfatuire anuala cu preotii, referitoare la savarsirea corecta a fiecarei Sfinte Taine. Vor fi sustinute, de asemenea, cateheze cu credinciosii privind semnificatia duhovniceasca a Sfintelor Taine.

Un bebelus a murit in urma scufundarii in cristelnita

Un bebelus de doar o luna si jumatate, din Suceava, a ajuns in stare grava la spital dupa ce preotul l-a scufundat complet in cristelnita. Tragedia s-a petrecut la inceputul lunii februarie. Bebelusul a decedat la spital, din cauza cantitatii mari de lichid pe care a inghitit-o in timpul scufundarii.

Tragedia s-a petrecut la Biserica „Sf. Constantin si Elena” din cartierul Zamca, municipiul Suceava. Preotul a scufundat bebelusul cu totul in cristalnita in timpul botezului.

Din pacate, acesta nu este singurul caz de acest gen. In trecut au mai avut loc astfel de cazuri. 

Sursa foto: universulargesean.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea