Social

#boc #psd #pdl

Boc sustine ca impartirea colegilor uninominale in judetul Cluj favorizeza PSD si PNL

Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat ca modul in care Comisia de Cod Electoral a delimitat colegiile uninominale din Cluj favorizeaza in mod evident PNL si PSD, insa partidul sau nu va face niciun demers pentru retrasarea colegiilor, exprimandu-si convingerea ca PD-L va castiga oricum alegerile.

"Evident ca trasarea circumscriptiilor electorale este facuta in favoarea PSD-ului si a PNL-ului, adica acolo unde au ei primari, acolo si-au desemnat circumscriptiile electorale", a declarat liderul democra-liberal, adaugand ca nu conteaza modul in care vor arata colegiile electorale, deoarece PD-L va castiga alegerile parlamentare in judetul Cluj:

"Sa si le faca cum vor, ca oricum ii batem. Evident ca se vede de la distanta ca este rezultatul negocierilor dintre PSD si PNL, ca nici cu foarfeca nu cred ca as putea sa merg sa creez asemenea circumscriptii care nu au niciun fel de logica. Sunt create pentru a avantaja pe unii sau pe alti de la ei".

Liderul PD-L a precizat ca partidul sau nu va face niciun fel de demers pentru retrasarea colegiilor uninominale in judetul Cluj.

Comisia de Cod Electoral a finalizat, luni, delimitarea colegiilor uninominale din zece judete, cele patru propuneri venite din partea PNL si cele sase ale PSD fiind adoptate cu larga majoritate, singurul membru al Comisiei care s-a exprimat impotriva propunerilor fiind reprezentantul PD-L.

Decupajul colegiilor uninominale din judetul Cluj, primul discutat in sedinta de luni, a fost si primul care a dat nastere disputelor dintre democrat-liberalul Valentin Iliescu si restul membrilor Comisiei. Liberalul Horea Uioreanu a prezentat o propunere de impartire a colegiilor de la Cluj, precizand ca aceasta a fost convenita cu toate partidele, inclusiv cu reprezentantii PD-L.

Iliescu a sustinut ca varianta pe care el a primit-o de la Cluj nu coincide cu cea prezentata in Comisie de Uioreanu si a decis sa se abtina de la vot, propunerea PNL fiind adoptata de toti ceilalti parlamentari prezenti la sedinta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea