Social

#emil boc #presiuni premier ministere #cumul pensie salariu #obtinere fonduri europene

Boc: S-au facut presiuni ca sa nu fie interzis cumulul de pensii cu salarii

Emil Boc a declarat, luni seara, ca au fost exercitate "presiuni" la Cabinetul sau, dar si la ministere, pentru a nu fi promovat un proiect care sa reglementeze cumulul pensiei cu salarii mari de la stat.

"Tinta Guvernului nu sunt actorii sau profesorii pensionari, ci persoanele care incaseaza venituri de sute de milioane de lei vechi prin cumularea pensiei cu salariul in sistem bugetar", a declarat premierul la emisiunea Nasul, de la B1 Tv.

"Sunt foarte multe nedreptati in sistemul public, si de salarizare, si de pensionare. Cei cu pile au reusit sa isi puna salarii si pensii cu mult peste nivelul acceptabil", a spus Boc.

Potrivit premierului, Executivul va reglementa sistemul astfel incat pensia sa fie calculata conform contributiei, iar valoarea muncii sa fie reflectata in salariu. Emil Boc a mai declarat ca Guvernul sau se va lupta pentru neimpozitarea venitului reinvestit pentru a ajuta firmele sa isi pastreze angajatii.

"O alta sansa a Romaniei este atragerea de fonduri europene. Am infiintat un comitet interministerial care monitorizeaza saptamanal institutiile care depun proiecte de atragere a acestor fonduri. Pana acum a fost vraiste in acest domeniu, dar acum vrem sa obtinem bani", a declarat Boc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea