Social

Boc da ultimatum PC si UDMR

Presedintele interimar al PD, Emil Boc, cere liderilor Partidului Conservator (PC) si UDMR ca pana in iulie "sa stabileasca definitiv alternativa pe care si-o doresc, la putere sau in opozitie".

Aflat sambata la Arad liderul PD Emil Boc a spus ca dupa Conventia Extraordinara a partidului din 25 iunie va cere oficial celor doua partide din coalitia guvernamentala sa-si clarifice pozitia politica. "Vom cere un calendar expres celor doua partide din coalitie , pentru a prelua in acest mandat guvernarea Romaniei si la nivelul Parlamentului si la cel al serviciilor deconcentrate . Sa se decida daca guverneaza cu Alianta D.A. sau cu PSD. Nu le cerem sa iasa de la guvernare, dar dorim sa ne asumam actul de guvernare pe parcursul mandatului. Acest act nu poate fi exercitat daca nu trag toti partenerii din coalitie pentru acelasi obiectiv. Solicitam celorlalti colegi din coalitie sa guvernam cu adevarat Romania, pe parcursul celor patru ani, pentru ca aceasta duplicitate de a fi si la putere si in opozitie nu este benefica si eficienta pentru tara", a spus Boc, ieri, la Cluj.

REPLICA. Raspunsul liderului PC, Dan Voiculescu, a venit prompt: "Nu inteleg autoritatea cu care presedintele interimar al PD, Emil Boc, stabileste termene si emite judecati pentru alti parteneri de coalitie. Daca totusi il preocupa atat de mult Partidul Conservator, ii amintesc faptul ca noi, spre deosebire de PD, ne-am stabilit foarte clar si de mult timp orientarea: suntem un partid care sustinem de 14 ani cauza intreprinderilor mici si mijlocii, dezvoltarea clasei de mijloc, proprietatea privata, afirmarea individului, valorile traditionale: familia, comunitatea, credinta. In plan european, am depus deja cererea oficiala de primire in cadrul grupului PPE-DE din Parlamentul European". Dan Voiculescu i-a amintit totodata lui Boc ca PC s-a angajat ca va sustine in urmatorii patru ani intregul program de guvernare al Cabinetului Tariceanu si ca, desi initiative importante ale conservatorilor precum Legea votului uninominal, pentru care au strans si 200.000 de semnaturi, nu au fost luate in discutie, nu a fixat termene si nici nu a cerut explicatii. "Date fiind toate acestea, ii amintesc inca o data domnului Boc ca in fiecare saptamana are loc Consiliul National de Coordonare al coalitiei, unde-si poate exprima toate problemele pe care domnia sa le are", a mai spus Dan Voiculescu.


OPOZITIE
Supararea lui Boc pare sa fi pornit de la esecul Aliantei in a modifica Regulamentul, astfel incat sa-i schimbe pe sefii celor doua Camere ale Parlamentului, PC si UDMR opunandu-se. Liderul UDMR, Marko Bela, a respins interpretarile potrivit carora voturile Uniunii in problema schimbarii sefilor Parlamentului ar fi o moneda de schimb pentru sustinerea proiectului legii minoritatilor nationale sau a construirii autostrazii Transilvania. "Nu negociem astfel in coalitie. In orice coalitie au loc negocieri, discutii, intelegeri. De data aceasta, pur si simplu noi am spus ca avem alte prioritati", a spus Marko. Liderul UDMR a adaugat ca schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului este o discutie care poate fi amanata pentru toamna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea