Social

#gripa noua #gripa porcina #vaccin #copii

Boc: "Copiii romani nu sunt cobai pentru vaccinul unei firme straine!"

Primele doua decese cauzate de gripa porcina vor fi confirmate abia in trei saptamani. Copiii raman, pentru moment, vulnerabili in fata gripei cauzate de virusul AH1N1 , dupa ce guvernul a refuzat conditiile companiei Glaxo­SmithKline pentru achizitionarea vaccinului.

Dupa Polonia, Romania a respins vaccinul Pandemrix. Motivul invocat de premierul interimar Emil Boc a fost faptul ca GSK a insistat ca tara noastra sa-si asume responsabilitatea pentru efectele secundare ale imunizarii, clauza standard in contractele de achizitie a vaccinului. "Copiii din Romania nu pot fi cobaiul unei firme straine care doreste sa isi vanda un vaccin", a declarat, marti, Boc.

Dupa moartea unei fetite de doi ani si patru luni la Botosani, autoritatile astepta confirmarea din partea Institutului Cantacuzino care ar putea dura pana la o luna. La 12 ore dupa primele simptome de gripa noua , micuta a fost internata duminica intr-un spital din Botosani si a decedat dupa numai doua ore.

Un alt caz care asteapta confirmarea oficiala este moartea unui barbat de 47 de ani, din comuna botoseneana Sulita. Omul a prezentat simptome de gripa, iar doua rude ale acestuia sunt infectate cu AH1N1 si se afla sub supravegherea medicilor.

Copiii cu varste intre 6 luni si 6 ani nu vor fi vaccinati in acest an, dar imunizarea adultilor va incepe la 26 noiembrie.

"S-au terminat testele pe voluntarii adulti pentru vaccinul produs de Institutul Cantacuzino . In momentul de fata suntem in procedurile de agrementare de catre Agentia Nationala a Medicamentului. Ramanem in termenul de 26 noiembrie. Pana atunci, ne organizam sub aspect logistic, astfel incat vaccinul sa fie distribuit sub paza militara in toata tara", a explicat Videanu, citat de Gandul.

 

Citeste si 

Copiii raman nevaccinati impotriva gripei AH1N1

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea