Social

Boc, arbitru intre PD si PLD

Emil Boc trebuie sa modereze conflictul dintre oamenii lui Stolojan si vechii democrati!

Liderii care provin din fostul PLD vor ca PD-istii cu rezultate slabe in alegeri sa plateasca cu capul scorul obtinut. Vechea garda democrata nu se lasa.

In Biroul Permanent, tensiunile au rabufnit, pe fondul competitiei dintre liderii proveniti din PD si PLD.

Pe valul dezamagirii, avand in vedere ca democrat-liberalii se asteptau la o victorie neta asupra PSD, liderii filialelor campioane din PDL, ca de exemplu primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, sau presedintele CJ Dambovita, Florin Aurelian Popescu, au cerut ca invinsii sa plateasca.

"Sa cada capete", dupa cum spune vicepresedintele PDL, Cezar Preda , care a pierdut la CJ Buzau.

Fostii PLD-isti simt miros de sange

Cele cateva voci sunt sustinute insa tacit de lideri care provin din fostul PLD si care vad acum o oportunitate de a-si intari pozitia in partid. Liderii PDL nu au hotarat luni nimic in privinta sanctiunilor, dar taberele si-au aliniat deja pozitiile.

Moderat, vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde, sef la CJ Caras Severin, considera ca "nu pot fi date sentinte generale" pentru filialele sau liderii cu rezultate neperformante, ci trebuie facute analize de la caz la caz. Spre diferenta de el, Catalin Flutur , presedintele CJ Botosani, spune ca presedintii de organizatii fara rezultate bune trebuie sa renunte la functie. "Sa faca un pas inapoi", spune el. Flutur provine din fostul PLD, iar Frunzaverde din PD.

Vechea garda nu se preda

Emil Boc, presedintele PDL, care si-a reconfirmat pozitia in partid dupa ce, la Cluj, PDL a luat si Primaria si Consiliul Judetean, refuza sa discute deocamdata despre sanctiuni.

"Valeriu Stoica nici nu poate sa-mi treaca prin fata", spune el, amintind ca a luat 100.000 de voturi la Dolj. Vicepresedintele PDL Cezar Preda nici nu va fi prezent lunea viitoare la Biroul Permanent PDL.

"Acum este momentul ca partidul sa demonstreze ca este unit si ca nu se maltrateaza singur", spune el. Preda crede ca responsabilitatea perioadei postelectoarele ii revine lui Boc. "Nu inteleg reactia celor care au strigat "Sange!". Nu sunt decat niste carieristi.

Un om responsabil nu se manifesta ca Mircea Hava sau Popescu, de la Dambovita. Voi ramane membru PDL, indiferent ce spun unii sau altii, care vin vremelnic in partid". Deciziile finale vor fi luate la Colegiul Director PDL de la sfarsitul saptamanii viitoare.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea