Social

#antibiotic #boala infectioasa #gonoree #rezistenta la antibiotic

Boala infectioasa transmisa prin contact sexual ce nu va mai putea fi tratata in viitor!

Centrul American pentru Prevenirea si Controlul Maladiilor a anuntat printr-un raport recent ca, in viitor apropiat, gonoreea nu va mai putea fi tratata. Specialistii au observat ca foarte multe persoane care sufera de aceasta maladie nu mai raspund deja la tratamentul cu antibiotice.

Gonoreea este o boala infectioasa, care se transmite prin contact sexual neprotejat. Aceasta afectiune este cunoscuta de mii de ani, insa, de-a lungului timpului, ea a evoluat si a devenit mult mai periculoasa. In cazul in care nu este tratata, gonoreea poate duce la probleme grave de sanatate, iar uneori poate fi fatala, potrivit stiintasitehnica.com.

Oamenii de stiinta au descoperit recent ca gonoreea a devenit si mai puternica si este rezistenta inclusiv la penicilina, dar si alti agenti antibacterieni. Specialistii sustin chiar ca in acest moment exista foarte putine tratamente care mai pot combate aceasta maladie.

Medicii din lumea intreaga sunt deja in alerta, deoarece cercetatorii nu reusesc sa gaseasca un medicament nou, cu ajutorul caruia sa vindece aceasta boala infectioasa.

Sursa foto: televiziunea-medicala.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea