Social

#sindromul capgras # boli bizare #boli

Boala ciudata care iti poate fura "sotia sau iubita". Iata cum se manifesta cea mai bizara afectiune din lume!

Sindromul Capgras este una dintre cele mai bizare afectuni neurologice din lumea. Aceasta boala creeaza impresia persoanei suferinde ca cineva i-a furat sotia sau iubita. 

Bolnavii care sufera de aceasta afectiune au impresia ca cineva le-a furat sotia si a inlocuit-o cu altcineva, desi sunt constienti in acelasi timp ca persoana cu care sunt seamana foarte bine cu ruda apropiata lor. 

Ca sa afle de ce se intampla asta, Chris Fiacconi, de la Universitatea Western din Ontario, Canada, a realizat teste si scanari cerebrale la doi bolnavi de dementa, unul dintre ei avand sindromul Capgras. Rezultatele au fost comparate cu datele de la 10 barbati sanatosi, scrie descopera.ro.

Oamenii recunosc alte persoane in functie de semnalele generate pe doua cai cognitive care se intrepatrund. Una este responsabila de recunoasterea structurii chipului (ochi, nas, gura), iar a doua aduce informatii despre legatura emotionala cu acea persoana. Aceasta cale este afectata de boala Capgras, explica Fiacconi.




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea