Boala care va provoca zeci de milioane de decese pana in 2030

Social

#boala #decese #cancer #imbolnavire populatie

Boala care va provoca zeci de milioane de decese pana in 2030

Oamenii de stiinta lanseaza un prognostic sumbru asupra modului in care starea de sanatate a populatiei Pamantului se va degrada treptat in viitorul apropiat. Pana in anul 2030, zeci de milioane de decese vor fi provocate de boala care stirbeste anual un numar record de vieti - cancerul.

In ciuda descoperirilor deja facute despre cancer, respectiv prevenirea si controlul acestuia, cercetatorii cred ca aceasta boala necrutatoare va continua sa se raspandeasca in intreaga lume, dar mai ales in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Estimarile specialistilor spun ca, in doar 16 ani, numarul cazurilor anuale de cancer va creste pana la 22 de milioane. Practic, acesta se dubleaza, tinand cont ca in 2012, statisticile oficiale au aratat 14 milioane de cazuri diagnosticate.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a transmis, in cadrul unei conferinte organizate in acest scop, ca tarile cu un nivel de trai inferior vor fi cel mai afectate de flagelul cancerului, neavand resursele necesare pentru a face fata numarului mult mai mare de pacienti cu cancer.

Cat despre tipurile de cancer a caror incidenta va continua sa creasca, pe primele locuri se afla cancerul pulmonar, urmat de cancerul de san si cancerul de colon.

Sursa foto: myglobalnetworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea