Social

#tezaur hinova #moneda din aur #bnr

BNR lanseaza miercuri o moneda din aur dedicat Tezaurului de la Hinova

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va lansa, miercuri, in circuitul numismatic , o moneda din aur cu o Valoare nominala de 10 lei, dedicata Tezaurului de la Hinova, a anuntat, luni, banca centrala.

Moneda are o greutate de 1,224 g si un diametru de 13,92 mm, iar tirajul emisiunii este de 500 exemplare.

Una dintre fetele monedei (aversul) prezinta in partea superioara, de la stanga la dreapta, valoarea nominala - 10 LEI, stema Romaniei si inscriptia " ROMANIA ", despartite de un sir vertical de piese de colier bipiramidale de tipul celor gasite in tezaurul de la Hinova.

Dedesubt sunt doua siruri orizontale de piese de colier bipiramidale si anul de emisiune - 2008. Reversul prezinta in partea superioara, de la stanga la dreapta, un sir vertical de patru piese de colier de tip clopotel, inscriptia "TEZAURUL" scrisa de jos in sus, un sir vertical de trei piese de colier bipiramidale, inscriptia orizontala pe doua randuri "DE LA HINOVA" si mansonul deschis de forma cilindrica - piesa cea mai importanta a tezaurului de la Hinova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea