Social

#Blue Monday 2022 #cea mai trista zi din an #Blue Monday

Blue Monday! Cea mai trista zi din 2022

Blue Monday este cea mai trista zi din an, potrivit specialistilor, care sustin ca in aceasta zi, cei mai multi oameni sunt tristi din cauza lipsei banilor, dar si a faptului ca lunea este ziua in care se intorc la munca, dupa un weekend linistit.

Expertii sustin ca in aceasta zi de luni oamenii resimt cel mai mult starea de tristete. Aceasta stare este cauzata de lipsa banilor, mai ales dupa cheltuielile de sarbatori, vremea neprietenoasa si nostalgia zilelor de concediu. 

La aceasta stare contribuie si o oboseala generala a organismului, dupa excesele alimentare si alcoolice din timpul sarbatorilor de iarna. In plus, faptul ca noaptea este mai lunga decat ziua, duce la scaderea nivelului de vitamina D din sange si, implicit, la o stare de tristete profunda. 

Blue Monday – Cea mai trista zi din an, calculata dupa o formaula specifica

Primul specialist care a vorbit despre Blue Mondey pentru prima oara este psihologul britanic Cliff Arnall in 2005. Specialistul este si cel care a creat formula matematica pentru a calcula cele mai triste zile ale anului. 

Ziua de Blue Monday nu este o zi specifica din an, ci este calculata de experti tinand seama de mai multi factori care influenteaza starea oamenilor. Printre acestia se numara: conditiile meteo, nivelul datoriilor acumulate, numarul de zile care au trecut de la Craciun, numarul de zile care au trecut dupa incalcarea obiectivelor trasate pentru noul an si nivelul scazut de motivatie. Tinand cont de toate aceste lucruri, expertii au ajuns la urmatoarea formula:

W exprima conditiile meteorologice, d=debitul (diferenta intre datoriile acumulate si capacitatea noastra de a plati), T = timpul scurs de la Craciun, Q = timpul scurs de la inceputul Anului Nou, M = nivel motivational scazut, Na = necesitatea de a actiona, iar D exprima salariul.

Astfel, avand in vedere ca in aceasta perioada a anului manifestam o stare profunda de tristete, comparativ cu restul lunilor, specialistul a decretat cea mai trista zi a aului, cea de-a treia zi de luni din ianuarie. Aceasta zi a picat anul acesta astazi, 17 ianuarie.

Blue Monday – cea mai trista zi din an. Ce stari resimt oamenii

In ziua de Blue Monday oamenii sunt mai tristi, nu au chef de munca si sunt lipsiti de energie. Potrivit expertilor, in aceasta zi, oamenii cei mai predispusi la depresie sunt cei care petrec mult timp pe internet.

Cum sa treci cu bine peste ziua de Blue Monday

Pentru a trece cu bine peste aceasta zi, expertii recomanda efectuarea de activitati fizice care duc la p imbunatatire a starii de spirit, dar si la vizionarea de filme vesele si/sau inspirationale, motivationale. 

Sursa foto: click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea