Social

#cea mai trista zi din 2021 #lunea trista #cea mai trista zi din an #Blue Monday

Blue Monday! Cea mai trista zi din 2021

Astazi este Blue Monday, declarata de specialisti ca fiind cea mai trista zi din an. Potrivit acestora, in aceasta zi cei mai multi oameni sunt tristi din cauza lipsei banilor, dar si a faptului ca lunea este ziua in care se intorc la munca, dupa un weekend linistit.

 

Potrivit specialistilor, in aceasta zi de luni oamenii resimt cel mai mult starea de tristete. Aceasta este cauzata de lipsa banilor, dupa cheltuielile de sarbatori, vremea neprietenoasa si, nu in ultimul rand, de nostalgia zilelor de weekend sau concediu.

La aceasta stare contribuie si excesele alimentare si alcoolice din timpul sarbatorilor de iarna, care contribuie la o stare generala de oboseala a organismului. In plus, faptul ca noaptea este mai lunga decat ziua, duce la scaderea nivelului de vitamina D din sange si, implicit, la o stare de tristete profunda. 

Cum se calculeaza Blue Monday

Formula de calcul a zilei Blue Monday tine cont de mai multi factori: conditiile meteo, nivelul datoriilor acumulate, numarul de zile care au trecut dupa Craciun, numarul de zile care au trecut dupa incalcarea obiectivelor trasate pentru noul an si nivelul scazut de motivatie.

W exprima conditiile meteorologice, d=debitul (diferenta intre datoriile acumulate si capacitatea noastra de a plati), T = timpul scurs de la Craciun, Q = timpul scurs de la inceputul Anului Nou, M = nivel motivational scazut, Na = necesitatea de a actiona, iar D exprima salariul.

Cum sunt afectati oamenii in ziua de Blue Monday

Drept consecinta, astazi, 18 ianuarie, de Blue Mondey oamenii sunt mai tristi, nu au chef de munca si sunt lipsiti de energie.

Specialistii sustin ca cei mai predispusi sa pice in depresie de Blue Monday sunt cei care petrec foarte mult timp pe internet.

Pentru a trece cu bine peste aceasta zi, expertii recomanda efectuarea de activitati fizice care duc la p imbunatatire a starii de spirit, dar si la vizionarea de filme vesele si/sau inspirationale, motivationale. 

Primul specialist care a vorbit despre Blue Mondey pentru prima oara este psihologul britanic Cliff Arnall in 2005. Specialistul este si cel care a creat formula matematica pentru a calcula cele mai triste zile ale anului. 

Pentru realizarea formulei, specialistul a luat in considerarea factori precum: vremea, facturile de platit, datoriile, nivelul motivational al oamenilor, trecerea sarbatorilor de iarna, dar si faptul ca cei mai multi dintre oameni urasc zilele de luni.

Astfel, avand in vedere ca in aceasta perioada a anului manifestam o stare profunda de tristete, comparativ cu restul lunilor, specialistul a decretat cea mai trista zi a aului, cea de-a treia zi de luni din ianuarie. Aceasta zi a picat anul acesta astazi, 18 ianuarie.

Sursa foto: qcostarica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea