Social

#blocada #ajutoare #gaza

Blocada Israeliana in Fasia Gaza interzice alimente si hartie

Membrii unei delegatii americane in vizita in Fasia Gaza au fost socati sa afle ca blocada impusa de Israel teritoriului controlat de Hamas se extinde pana la produse alimentare ca pastele fainoase si sosul de tomate.

Transporturile de paste fainoase in Gaza a fost permis abia dupa ce senatorul american John Kerry a ridicat problema intr-o intalnire oficiale cu ministrul israelian al apararii, Ehud Barak. Israelul a motivat interzicerea pastelor fainoase prin faptul ca nu sunt o necesitate umanitara, deci sunt un produs de lux, informeaza Evenimentul Zilei.

Blocada israeliana a inceput de la materiale ca ciment sau stalpi de otel care ar putea fi folosite in constructia de buncare sau rachete, dar a fost extinsa pana la includerea protezele auditive, pe motiv ca mercurul din bateriile acestora poate fi folosit la fabricarea armelor chimice.

Organizatiile non-guvernamentale au protestat fata de interzicerea accesului hartiei, a frigiderelor sau nautului in Fasia Gaza. Kenneth Roth, directorul executiv al organizatiei Human Rights Watch, a declarat ca "politica blocadei israeliene poate fi rezumata la un singur cuvant, iar acesta este pedeapsa, nu securitate".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea