Social

#Black Friday 2021 #black friday #reduceri Black Friday #Black Friday romania

Black Friday 2021. Cand pica ziua cu cele mai mari reduceri din acest an si la ce trebuie sa fii atent

In mod normal, potrivit traditiei americane, Black Friday se organizeaza in dupa a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunostintei), adica pe 26 noiembrie 2021. Romania insa, fura startul la Black Friday, asa cum se intampla de cativa ani in coace. Pentru multe magazine reducerile de Black Friday incep vinerea aceasta, pe 12 noiembrie. Pentru altele, Black Friday se sarbatoreste inca de la inceputul lunii.

 

In SUA, reducerile de Black Friday, dau startul cumparaturilor de iarna, cand oamenii incep sa se pregateasca pentru Craciun, cumparand cadouri pentru cei dragi. Tocmai de aceea, la americani Black Friday are loc, in fiecare an, in vinerea imediat urmatoare zilei de Thanksgiving.

Cand e Black Friday Romania 2021?

Black Friday 2021 Romania se organizeaza in data de 12 noiembrie 2021. Insa, asa cum stim din anii anteriori reducerile vor dura, pentru multe magazine, pana la finalul lunii. Unele prefera sa aiba o singura zi de reduceri, altele vor avea un weekend intreg, iar altele vor avea reduceri pe toata perioada lunii.

Black Friday, sau pe romaneste Vinerea Neagra sau Vinerea Reducerilor, se sarbatoreste in Romania de cativa ani. Fenomenul a prins rapid popularitate, mai ales ca era deja cunoscut de la Americani. An de an, tot mai multe magazine sarbatoresc Black Friday.

Participantii la Black Friday Romania 2021

Pe lista participantilor la Black Friday se afla numeroase magazine online, dar si magazine fizice. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt Emag, Altex, Cel, Flanco, TeamDeals.ro, Carrefour sau Cora. Acestora li se alaturi zeci, poate chiar sute de magazine mici, online, sau fizice.

Este important sa urmaresti magazinele de interes pentru a afla cand sarbatoresc cu adevarat Black Friday. Unele pot sarbatori in weekendul 12-14 noiembrie, iar altele in  perioada 19-21 noiembrie.

Motivul pentru care in Romania, Black Friday se sarbatoreste mult mai devremeeste pentru ca magazinele sa poata livra produsele pana la 30 noiembrie (cand se sarbatoreste Sfantul Andrei), sau pana pe 6 noiembrie, cand vine Mos Nicolae, sarbatori care in America nu exista.

Atentie de unde cumperi de Black Friday pentru a evita inselatoriile!

Politia Romana avertizeaza populatia sa aleaga cu grija platformele de unde achizitioneaza produse, deoarece in aceasta perioada apar multe magazine online cu reduceri inselatoare sau care livreaza alte produse decat cele afisate pe site. Oamenii sunt atrasi de acestea din cauza preturilor incredibil de mici, anunta politistii.

Totodata, pentru a face cumparaturi in siguranta de Black Friday si pentru a nu cadea prada pacalelilor, autoritatile ne indeamna sa fim vigilenti. Mai exact, autoritatile ne indemana sa verificam daca este securizata conexiunea la internet, sa cumparam doar de la magazinele care au aplicatii pentru mobil sau doar din cele cunoscute (cum sunt cele enumerate mai sus), sa nu platim in avans, sa comparam preturile si sa cautam in istoricul acestora pentru a nu cadea in capcana reducerilor fictive ori sa fim atenti la politicile de transport si retur. 

De asemenea, autoritatile le recomanda romanilor sa opteze pentru plata la livrare, pentru a preveni orice tentativa de frauda.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea