Social

#cathedral plaza #biserica sf. iosif #episcopie #catolic #biserica

Bisericile catolice trag clopotele pentru oprirea lucrarilor la Cathedral Plaza

Bisericile catolice din capitala incep de marti sa traga clopotele pana la oprirea lucrarilor la cladirea de langa Catedrala Sf. Iosif.

Arhiepiscopia Romano-Catolice Bucuresti face acest gest extrem pentru a opri lucrarile executate de catre Millennium Building Development SRL, dezvoltatorul imobilului numit Cathedral Plaza . Reprezentantii Bisericii spun ca autorizatia de construire a expirat.

In 22 octombrie, primarul general Sorin Oprescu a anuntat ca a cerut firmei de constructii sa opreasca lucrarile la blocul turn de langa Catedrala Sf. Iosif, deoarece autorizatia de constructie eliberata de Primaria sectorului 1 a expirat pe 14 iunie, informeaza Romania Libera.

Reprezentantii Millennium Building Development sustin insa ca autorizatia lor de constructie este inca valabila. "Proiectul Cathedral Plaza al Millennium Building Development a fost autorizat de Primaria Sectorului 1, in 24 februarie 2006. Lucrarile au fost incepute in data de 9 martie 2006. In aprilie 2006, avizele au fost contestate in instanta de reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti,  procedurile juridice derulandu-se timp de aproximativ trei ani. Din iulie 2007, lucrarile au fost intrerupte pana la solutionarea cauzei, deschisa prin decizia Curtii de Apel din 25.06.2009", spun constructorii.

ministrul culturii si Cultelor, Theodor Paleologu , a recunoscut ca institutia pe care o reprezinta are o vina cumulata in timp, pentru ca autoritatile au cedat insistentelor Arhiepiscopului Ioan Robu, care acum s-a razgandit si cere daramarea constructiei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea