Social

#rusia alege patriarh #biserica ortodoxa rusa

Biserica ortodoxa rusa isi alege patriarhul

biserica ortodoxa rusa se reuneste marti pentru a-si alege un nou lider, dupa moartea in decembrie a lui Aleksei al II-lea , dar, in timp ce mitropolitul Kirill pare bine plasat, acest scrutin cu usile inchise ar putea provoca surprize.

Kirill ( foto ), care asigura interimatul la conducerea Bisericii, a obtinut de trei ori mai multe voturi duminica (97) decat principalul sau rival, mitropolitul de Kaluga si Borovsk, Kliment, cand circa 200 de demnitari au desemnat candidatii la functia suprema, relateaza AFP.

Mitropolitul de Minsk si Slutk, Filaret, a obtinut doar 16 voturi, fiind pe locul trei si ultim de pe lista, chiar daca analistii credeau ca el putea cistiga. Omniprezent la televiziune - unde apare mai ales in compania premierului Vladimir Putin - Kirill este singurul responsabil de rang inalt al Bisericii cunoscut marelui public.

Mitropolit de Smolensk si Kaliningrad , acest barbat in varsta de 62 de ani, care a condus diplomatia Bisericii, este considerat mai deschis asupra lumii decat rivalul sau, de pe locul doi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea