Social

#biserica #turism rural #evaziune fiscala

Biserica, acuzata din nou de evaziunea fiscala in turism

Reprezentantii Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) acuza Biserica de evaziunea fiscala.

Ei sustin ca multe manastiri , printre care cele din Nordul Moldovei presteaza servicii turistice la negru.

"In zone aglomerate, cu flux mare de turisti, cum sunt zonele montane, statiuni balneo sau manastiri exista case particulare care cazeaza turisti si ne fac concurenta neloiala. Am cunostinta si de locatii, manastiri, care au anexe si care ofera, contra cost, cazare si masa. In acest domeniu nu exista o legislatie coerenta", a declarat Maria Tatar, presedinte executiv al ANTREC, pentru Gandul.

Evaziunea fiscala din turism a fost evaluata la un total de 40% de catre ministrul Elena Udrea.

Reprezentantii Patriarhiei Romane sustin ca manastirile care ofera servicii de cazare si masa emit intotdeauna chitante si au preturile cele mai mici.

"Manastirile gazduiesc pelerini, nu turisti. Pelerinajul este un turism religios, pelerinii merg la manastiri cu ocazia sarbatorilor mari, cum a fost recent Cuvioasa Parascheva. Unele manastiri pot asigura contra cost cazarea si masa. Dar nu este evaziune fiscala, se emit chitante. In plus, preturile practicate sunt cele mai mici. 10 lei pe zi pentru cazare si doua mese incluse", a declarat parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, citat de Gandul.

Manastirea Curtea de Arges a fost amendata, in luna august, cu 10.000 lei de catre Garda Financiara Arges. Casa de oaspeti a manasatirii oferea cazare si masa contra cost, fara sa aiba casa de marcat electronica.

Specialistii din turism spun ca cea mai mare sursa a evaziunii fiscale sunt pensiunile turistice si localnici din statiuni care inchirieriaza camere din locuintele personale turistilor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului lupta impotriva evaziunii prin campania "Cazarea la negru va costa". Turistii care sunt cazati in unitati unde nu li emit bonuri si facturi pot informa ministerul la nuumarul Tel verde - 0800 868 282.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea