Social

#gaze cu efect de sera #schimbari climatice #bill gates #incalzire globala #clima

Bill Gates: "Covid-19 este 'o nimica toata' in comparatie cu schimbarile climatice"

Cel mai grav lucru nu este pandemia de coronavirus ci incalzirea globala. Schimbarile climatice provocate de om sunt mult mai periculoase decat pandemia si mult mai dificil de schimbat, potrivit fondatorului Microsoft.

 

Bill Gates sustine ca rezolvarea schimbarilor climatice ar fi "cel mai bun lucru pe care l-a facut vreodata omenirea". Acesta compara rezolvarea schimbarilor climatice cu combaterea pandemiei, despre care spune ca este "foarte, foarte usor" de realizat. 

51 de miliarde si 0 sunt cele doua numere despre care Bill Gates spune ca trebuie sa le stie orice persoana careia ii pasa de clima. Prima cifra, 51 de miliarde, reprezinta numarul de TONE de gaze cu efect de sera care ajung anual in atmosfera. 0 este numarul la care trebuie sa ajungem pentru a salva planeta.

Aceasta inseamna reducerea emisiilor la un nivel in care orice emisii ramase de gaze cu efect de sera sunt echilibrate prin absorbtia unei cantitati echivalente din atmosfera. O modalitate de a face acest lucru este plantarea copacilor, care absorb emisiile de CO2 prin frunze, eliberand in schimb oxigen.

Gates vorbeste despre problema climei in noua sa carte "Cum putem evita dezastrele climatice" (How to Avoid a Climate Disaster), care este un ghid pentru abordarea incalzirii globale destinat tuturor locuitorilor planetei. Tot aici vine cu solutii de rezolvare. De la lucruri marunte, pe care le poate face orice persoana, pana la idei pe care trebuie sa le puna in aplicare marile guverne ale lumii.

"Nu subestimati amploarea provocarii", a declarat miliardarul intr-un interviu, potrivit BBC

Fondatorul Microsoft Bill Gates intentioneaza sa investeasca 2 miliarde de dolari in proiecte si start-up-uri in urmatorii cinci ani pentru a preveni schimbarile climatice.

"Inovatiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic. Acest lucru nu este imposibil, insa va fi foarte dificil", a declarat Bill Gates.  

In noua sa carte, Bill Gates cere ca emisiile de CO2 sa fie eliminate complet pana in 2050 pentru a se evita pagube economice si de mediu enorme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea