Social

#biciclete #biciclisti #protest biciclisti

Biciclistii protesteaza sambata viitoare

Biciclistii au anuntat ca vor organiza sambata, 21 septembrie, un mars de protest in Capitala. Evenimentul se anunta unul de amploare, similar celui organizat in luna martie, la care au participat in jur de 4.000 de persoane.

Pasionatii de ciclism cer autoritatilor o infrastructura rutiera pentru biciclete, "un oras prietenos cu oamenii, nu doar cu masinile", dar si sanctionarea "celor vinovati de pagubele de milioane de euro provocate de receptia ilegala a pistelor pentru biciclete".

Protestul a fost initiat pe Facebook de ONG-ul OPTAR si de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti. Motivele organizarii acestui mars au fost detaliate tot pe reteaua de socializare.

"In Romania, mersul pe jos si cu bicicleta - cele mai ieftine si sanatoase moduri de deplasare - sunt desconsiderate de catre politicieni. De aceea noi platim mai mult pentru infrastructura, pentru sanatate, pentru combustibil.

De aceea traficul rutier ne pune in pericol, pe noi si pe copiii nostri. De aceea traim in orase poluate de traficul rutier excesiv. De aceea pierdem zile, saptamani, luni din viata blocati in trafic.

Cu costuri mai mici si cu beneficii mai mari, orasele conduse de edili gospodari reusesc sa ofere conditii de viata mai bune pentru locuitorii sai. Si la noi este posibil!"

Sursa foto: metropotam.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea