Social

Besiktas a luat din nou bataie acasa

Cu un avans de opt puncte dupa tur, considerat mai mult decat linistitor, Besiktas , formatie antrenata de Mircea Lucescu si la care joaca Adrian Ilie si Pancu, nu-si facea nici o problema in privinta castigarii unui nou titlu de campioni, al doilea consecutiv. De ieri, insa, sansele ca antrenorul roman sa fie incoronat, pentru a treia oara in trei ani, drept campion al Turciei sunt din ce in ce mai mici.

Besiktas a "reusit", ieri, o contraperformanta care i-a intristat profund pe fani, fiind invinsa cu 2-1 de Istanbulspor. Disputat pe terenul celor de la Izmit, pentru ca Besiktas a avut stadionul suspendat o etapa dupa incidentele de la meciul cu Samsunspor, jocul a aratat o echipa, Besiktas, foarte apatica, lipsita de entuziasm. Desi a deschis scorul destul de repede, in minutul 18 prin Aydin, Besiktas nu a rezistat presiunii exercitate de Istanbulspor, care a avut in Elvir Balici un superjucator.

Ex-iugoslavul a reusit, in minutul 32, sa aduca egalarea si, in repriza secunda, cu 18 minute inainte de final, sa dea lovitura de gratie. Cei doi romani, Adrian Ilie si Daniel Pancu , nu au reusit sa schimbe cu nimic fata acestui joc, desi au stat pe teren suficient incat sa poata face ceva. Pancu a fost titular si a evoluat pe intreaga durata a partidei, in vreme ce "Cobra", trimis in teren in minutul 66 in locul lui Hassan, nu a putut sa faca altceva decat sa-si treaca numele pe lista jucatorilor avertizati cu cartonas galben .

Istanbulspor a castigat cu 2-1, rezultat care se adauga la palmaresul dezastruos al echipei lui Lucescu in 2004. Besiktas a reusit, in retur, sa castige doar doua meciuri din cele sase jucate, terminand alte doua la egalitate, ambele in deplasare. Cele doua jocuri pierdute, 0-4 cu Samsunspor si 1-2 cu Istanbulspor, ambele acasa, intregesc imaginea unui mic dezastru.

Din pacate pentru Lucescu si cei doi fotbalisti romani de la Besiktas, situatia este destul de grava, pentru ca esecul de ieri le-a oferit ocazia celor de la Fenerbahce sa ii detroneze in clasament. Fener ocupa inaintea etapei din week-end-ul recent incheiat locul doi in clasament, la trei puncte de Besiktas, cu un golaveraj egal.

Cum Besiktas a pierdut, Fenerbahce avea nevoie de o victorie in intalnirea cu Galatasaray pentru a detrona campioana en-titre, situatie care ar putea arunca in aer situatia de la Besiktas. In acest moment, Lucescu se bucura de incredere si sprijin atat din partea conducerii clubului si a suporterilor, dar nu se stie cat va mai dura pana cand acestia vor ceda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea