Social

Berlusconi ar putea fi chemat sa depuna marturie intr-un dosar legat de extradarile CIA

Premierul italian ales, Silvio Berlusconi , ar putea fi nevoit sa depuna marturie intr-un dosar referitor la extradarile extraordinare ale CIA. Este vorba despre cazul clericului musulaman Abu Omar care sustine ca a fost rapit de agenti CIA, transportat in Egipt si torturat.

Berlusconi a fost chemat ca martor de catre fostul sef al serviciului secret al armatei italiene, care este acuzat ca i-a ajutat pe agentii americani sa puna la cale rapirea clericului suspect de terorism.

Nicollo Polari, care a condus agentia militara de informatii SISMI in timpul mandatului de premier al lui Berlusconi din perioada 2001-2006, este judecat alaturi de 26 de americani pentru ca ar fi ajutat CIA sa-l rapeasca pe Abu Omar la Milano in 2003 si sa il transfere in Egipt.

Procurorii sustin ca o echipa CIA l-a capturat pe Omar de pe o strada din Milano, transportandu-l la o baza militara din nordul Italiei, de unde ulterior a fost dus in Egipt. Omar sustine ca a fost torturat in timpul interogatoriilor, fiind batut si amenintat chiar cu violul.

Avocatul apararii a cerut de asemenea si marturia lui Romano Prodi. Atat Prodi cat si Berlusconi ar putea confirma ca documentele secrete de stat arata ca fostul sef al serviciilor secrete nu a avut nici o legatura cu rapirea. Berlusoni l-a mai aparat in public pe Pollari in trecut.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea